Alkossunk együtt!

otthon is megvalósítható kézműves, alkotós ötletek egyenesen a bölcsiből

Esős napokra, a közösséghez szoktatás előtt vagy amikor már kifogytatok az ötletekből…

régi közmondás: egy boglyában vannak, jelentése: közösen csinálnak valamit

Almás ötlet PET palackból:

Fontos, hogy a gyerekekkel közösen tevékenykedjünk. Érdemes előkészíteni a szükséges eszközöket, előre levágni a PET palackokat. A tevékenység közben beszélgettek a témáról, ez akaratlanul is fejleszti a szókincsét, a keze pedig ügyesedik (finommotorika, ami majd az iskolai teljesítéshez szükséges lesz).
Miután levágtad 2 palack alját , a belsejüket gyűrt színes selyempapírral , krepp papírral vagy pom-pommal, esetleg maradék fonal darabkákkal töltjük meg.
Levélkéket , szárat filcből , papírból vághattok ki, majd ragasztóval erősítsétek a kész almára.
Ügyeskedjetek a gyerekekkel közösen!

Levél állatkák:

Nem csak hagyományos eszközökkel lehet alkotni. A gyerekek kreativitását akkor fejlesztjük igazán, ha megmutatjuk nekik, hogy miből mit lehet készíteni. A levelek gyűjtése, préselése már egészen kicsi korban közös játék-alkotás lehet a családban. A levelek préselése után ragasztással, rajzos kiegészítéssel különböző állatokat tudunk készíteni, pl. baglyot is. Az alkotás közben lehet az állatokról beszélgetni, utánozni a hangjukat.
Alkossatok, játsszatok a gyerekekkel közösen! 🙂

régi közmondás: egy boglyában vannak, jelentése: közösen csinálnak valamit
x

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk Önnek. A cookie-adatok a böngészőben tárolódnak, és olyan funkciókat látnak el, amelyek segítenek nekünk annak megismerésében, hogy melyek a webhelyünk látogatóink számára leghasznosabb részei.

Elfogadom Elutasítom Adatvédelmi központ