Alkossunk együtt!

otthon is megvalósítható kézműves, alkotós ötletek egyenesen a bölcsiből

Esős napokra, a közösséghez szoktatás előtt vagy amikor már kifogytatok az ötletekből…

régi közmondás: egy boglyában vannak, jelentése: közösen csinálnak valamit

Almás ötlet PET palackból:

Fontos, hogy a gyerekekkel közösen tevékenykedjünk. Érdemes előkészíteni a szükséges eszközöket, előre levágni a PET palackokat. A tevékenység közben beszélgettek a témáról, ez akaratlanul is fejleszti a szókincsét, a keze pedig ügyesedik (finommotorika, ami majd az iskolai teljesítéshez szükséges lesz).
Miután levágtad 2 palack alját , a belsejüket gyűrt színes selyempapírral , krepp papírral vagy pom-pommal, esetleg maradék fonal darabkákkal töltjük meg.
Levélkéket , szárat filcből , papírból vághattok ki, majd ragasztóval erősítsétek a kész almára.
Ügyeskedjetek a gyerekekkel közösen!

Tulipános kép villával:

Nem csak hagyományos eszközökkel lehet alkotni. A gyerekek kreativitását akkor fejlesztjük igazán, ha megmutatjuk nekik, hogy miből mit lehet készíteni. Festeni nem csak ecsettel lehet, hanem krumpli nyomdával, szivaccsal, de még villával is! A gyerekek nem fognak félve nyúlni a festékhez, ha először az ujjukkal, később nagyobb ecsettel hagyjuk őket dolgozni. A gyerekek forma, tér látását fejleszti, ha előbb befejezik, kiegészítik a képet. Érdemes mindent jól előkészíteni, törlőkendőt is legyen a közelben. Ennél a képnél a hamarabb készült el a virág (száradási ideje is van) és később egészítették ki a gyerekek a virág szárát (rajzolás), levelét (ragasztás).
Alkossatok a gyerekekkel közösen!

régi közmondás: egy boglyában vannak, jelentése: közösen csinálnak valamit
x

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk Önnek. A cookie-adatok a böngészőben tárolódnak, és olyan funkciókat látnak el, amelyek segítenek nekünk annak megismerésében, hogy melyek a webhelyünk látogatóink számára leghasznosabb részei.

Elfogadom Elutasítom Adatvédelmi központ