Fejlesztő foglalkozásaink

English songs- angol mondókák és dalok

Játékos nyelvi foglalkozás angol anyanyelvi vezetővel.
Keddenként 10.00-10.30-ig.
Játékos, mondókás, dalolós, táncolós, zenélős, mesélős foglalkozás a Kobak Műhely Családi Bölcsődébe járó gyermekeknek. A foglalkozás nyomán a gyerekek játékosan tanulnak meg dalokat, mondókákat, természetesebben kezelik az idegennyelvi kommunikációt. Az anyanyelvi közvetítés segíti a hangzók helyes rögzülését. A pozitív közösségi élmény, az ismétlés biztonságot ad a gyerekeknek és segíti a nyelv megfigyelést. 
Foglalkozásvezető: Deborah Moss angol anyanyelvű tanár.

A Kobak Műhelyben délutáni-, hétvégi foglalkozásként is meghirdetünk English songs alkalmakat kisgyermekeknek, családoknak (Egyboglya Alapítvány weboldalán elérhető a jelentkezési felület).

 

 Alkotóka 

 Alkotó-, fejlesztő kézműves foglalkozás.
Hétfőn 10.00-10.30-ig.
Az alkotás öröme, a szem-kéz koordináció, a finommotorika-, szépérzék fejlesztése, anyagok-, eszközök ismerete fontos kisgyermekkorban. Az alkotás, kézműveskedés önmagában is fejleszt. A foglalkozáson természetes anyagokkal, eljárásokkal, népi hagyományokkal, ünnepkörökkel is ismerkednek a gyerekek.
A Kobak Műhelyben délutáni-, hétvégi foglalkozásként is meghirdetünk kézműves alkalmakat kisgyermekeknek, családoknak (Egyboglya Alapítvány weboldalán elérhető a jelentkezési felület).  

 

 Hárfás zenebölcsi

Szerdán játékos zenefoglalkozás kicsiknek.
Szerdánként 10.00-10.30-ig.
A hárfamuzsika hallgatása, együtt zenélés mellett hangszerekkel ismerkedhetnek meg a gyerekek.
Foglalkozásvezető: Szederkényiné Horváth Márta zenetanár, hárfaművész https://harfarelax.hu/
A Kobak Műhelyben délutáni-, hétvégi foglalkozásként is meghirdetünk hárfás zenebölcsi alkalmakat kisgyermekeknek, családoknak (Egyboglya Alapítvány weboldalán elérhető a jelentkezési felület).  
Ajánljuk továbbá felnőtteknek Márta esti, relaxációs és egyéb programjait (weboldalán), mert a szülőkre mindig ráfér egy kis nyugalom. A Járóka Baba-Mama Klub alkalmakon (a Csillaghegyi Közösségi Házban minden második pénteken alapítványunk által szervezett baba-mama klub) is rendszeresen tart közösségbe még nem járó gyerekeknek és szüleiknek hárfa zenés alkalmakat Márta. 

Felelős állattartás foglalkozás?

Állatokkal való ismerkedés kicsiknek.
Csütörtök 10.00-10.30-ig.
A foglalkozások nyomán a gyerekek ismeretei, tapasztalatai bővülnek az állatokról. Sokkal nagyobb biztonsággal, esetleg óvatossággal, tudatosabban fognak állatok környezetében mozogni. 
Foglalkozásvezető: Spekker Ágota konduktor hallgató (NOE Állatvédő Alapítvány önkéntes).
További résztvevők: Sziszy kiképzett, gyermekfoglalkozásokban kipróbált kutyus, Jade cica, valamint Bubu a tengerimalac és természetesen Marci teknős (Kobak Műhelyben lakik) is részt vesz a foglalkozásokon. A Kobak Műhelyben délutáni-, hétvégi foglalkozásként is meghirdetünk kézműves alkalmakat kisgyermekeknek, családoknak (Egyboglya Alapítvány weboldalán elérhető a jelentkezési felület).  

Izgő-mozgó

Játékos, mondókás torna kicsiknek.
Pénteken 10.00-10.30. A Kobak Műhely Családi Bölcsibe járó gyermekek számára kollégáink tartanak mozgásos foglalkozást. Mivel a mozgás a kulcsa a fejlődésnek ebben az életkorban, ezért az anyanyelvi-, szókincsfejlesztés is ezen keresztül zajlik.
A mondókák segítik a mozgás végrehajtását, a ritmus segíti a memorizálást, a mozgássor rögzülését. Az ismétlés biztonságot ad a kicsiknek és időt arra, hogy egyre ügyesebben végezzék a mozdulatokat. A gyerekek örömmel és egyre pontosabb szem-kéz-láb koordinációval végzik ezeket a mozgásos tevékenységeket. 

A Kobak Műhelyben délutáni-, hétvégi foglalkozásként is meghirdetünk a játékos, mondókás torna alkalmakat kisgyermekeknek (Egyboglya Alapítvány weboldalán elérhető a jelentkezési felület).  

Bábos lábos

Alkotó-fejlesztő bábos mese foglalkozás. Bábozva mesélünk, mesélve bábozunk a gyerekekkel. A bábozás alkalmas arra, hogy a báb bőrébe bújva megtapasztaljuk, hogy a kisgyermekek a valóságot és a mesét egymásba fonják. A bábnak mesélnek, szerepjátékoznak.
Még a 7-8 éves gyermek is elmeséli a bábnak azokat az élményeit, amelyeket a felnőtteknek már esetleg nem. Olyan kötődés alakul ki a báb és a gyermek között, amelyek akár életre szólóak is lehetnek. A mese fejlesztő, terápiás hatását nem kell bemutatni.  A foglalkozások nyomán a gyerekek élményfeldolgozása, gondolkodása, szókincse fejlődik. A mese nyugtat, csökkenti a stresszt.

A Kobak Műhelyben délutáni-, hétvégi foglalkozásként is meghirdetünk az alkotó-, fejlesztő bábos mese foglalkozásokat kisgyermekeknek (Egyboglya Alapítvány weboldalán elérhető a jelentkezési felület).