Fejlesztő foglalkozásaink

Alkotó-fejlesztő kézműves foglalkozás

Az alkotás öröme, a szem-kéz koordináció, a finommotorika-, szépérzék fejlesztése fontos szempont kisgyermekkorban. Több munkatársunk is kreatív, alkotó ember. Örömmel tervezik, készítik elő a foglalkozásokat a gyerekek számára. Az alkotásokat ajándékba is lehet adni és lehet velük játszani.
A Kobak Műhelyben a járványhelyzet elmúltával 16 óra után délutáni foglalkozásként is meghirdetünk kézműves alkalmakat kisgyermekeknek, családoknak (Egyboglya Alapítvány weboldalán lesz elérhető a jelentkezési felület). 
Foglalkozásvezető: Tarcsányi Ágnes kisgyermeknevelő, Szabó Ágnes családi bölcsőde vezető helyettes, népi játszóház vezető. 

English songs – angol mondókák és dalok 

Keddenként 10.00-10.30-ig.
Korai, játékos nyelvtanulás angol anyanyelvi vezetővel.
Játékos, mondókás, dalolós, táncolós, zenélős, mesélős foglalkozás a Kobak Műhely Családi Bölcsődébe járó gyermekeknek.
Foglalkozásvezető: Deborah Moss angol anyanyelvű tanár
A járványhelyzet miatt egyelőre külsős foglalkozásként nem hirdetjük meg a programot.

A járvány elmúltával tervezzük, hogy hétköznap 16 óra utáni foglalkozásként is elérhető lesz ez a program (Egyboglya Alapítvány és Közösségi Tér oldalán lesz elérhető). 

Hárfás zenebölcsi – online

Játékos zenefoglalkozás kicsiknek.
A hárfamuzsika hallgatása mellett hangszerekkel ismerkedhetnek, zenélhetnek is az apróságok. 
A Kobak Műhely Családi Bölcsődébe járó gyerekek is online kapcsolódnak be. Reméljük, hamarosan élőben is muzsikálhatunk együtt.
Foglalkozásvezető: Szederkényiné Horváth Márta zenetanár, hárfaművész https://harfarelax.hu/

A foglalkozás helye: Lehetőség van otthonról szülőkkel együtt is bejelentkezni online a Hárfa Relax oldalán: https://www.facebook.com/relaxharp.
A foglalkozás ideje: szerdánként 10.00-10.30-ig.

Az együtt muzsikáláshoz hangszerekre is szükség lesz. Érdemes csörgőt, szilofont, dobot előkészíteni a gyerekeknek az otthoni online zenebölcsihez is. Szeretettel várunk benneteket együtt muzsikálni!
A Kobak Műhelyben a járványhelyzet elmúltával 16 óra után délutáni foglalkozásként is meghirdetjük a foglalkozást kisgyermekeknek, családoknak (Egyboglya Alapítvány weboldalán lest elérhető a jelentkezési felület). 

Nálatok, laknak-e állatok?

Az állatokkal való ismerkedés, a felelős állattartás elsajátítása már a bölcsiben is elkezdődhet. 
A foglalkozások nyomán a gyerekek ismeretei, tapasztalatai bővülnek. Sokkal nagyobb biztonsággal, esetleg óvatossággal, tudatosabban fognak állatok környezetében mozogni.
A foglalkozások ideje: csütörtök 10.00-10.30-ig. 
Foglalkozásvezető: Spekker Ágota konduktor hallgató (NOE Állatvédő Alapítvány önkéntes).
További résztvevők: Sziszy kiképzett, gyermekfoglalkozásokban kipróbált kutyus, Jade cica, valamint Bubu a tengerimalac és természetesen a Kobak őrzője Marci teknős is részt vesz a foglalkozásokon. 
A Kobak Műhelyben a járványhelyzet elmúltával 16 óra után délutáni foglalkozásként is meghirdetjük a programot kisgyermekeknek, családoknak (Egyboglya Alapítvány weboldalán lesz elérhető a jelentkezési felület). 

Játékos, mondókás torna

A Kobak Családi Bölcsibe járó gyermekek számára a családi bölcsőde vezető tart naponta kisebb, hetente egy alkalommal nagyobb játékos, mozgásos foglalkozást. Mivel a mozgás a kulcsa a fejlődésnek ebben az életkorban, ezért az anyanyelvi-, szókincsfejlesztés is ezen keresztül zajlik. A mondókák segítik a mozgás végrehajtását, a ritmus segíti a memorizálást, a mozgássor rögzülését. Az ismétlés biztonságot ad a kicsiknek és időt arra, hogy egyre ügyesebben végezzék a mozdulatokat. A gyerekek örömmel és egyre pontosabb szem-kéz-láb koordinációval végzik ezeket a mozgásos tevékenységeket. 
A foglalkozások ideje: péntek 10.00-10.30.
Foglalkozásvezető: Tarcsányi Ágnes kisgyermeknevelő.
A Kobak Műhelyben a járványhelyzet elmúltával 16 óra után délutáni foglalkozásként is meghirdetünk mozgásos alkalmakat kisgyermekeknek (Egyboglya Alapítvány weboldalán lesz elérhető a jelentkezési felület). 

Családi mese

Mese szülőknek és gyerekeknek, együtt. Most kivételesen nem anya vagy apa mesél, de játszani mindenki fog.
A mesével alkotunk is, játszunk is.
A foglalkozások ideje: havonta 1 alkalommal, szombat délután 16.00-17.30
Foglalkozásvezető: Kutvölgyi Gabriella alkotó-fejlesztő mese foglalkozás vezető, pedagógus
Min. életkor: 5 év. 

A foglalkozás alkalmas arra, hogy a szülők, gyerekek egyénileg és a családjukkal együtt feldolgozzanak, megértsenek olyan helyzeteket, amelyek ugyan a mesében fordultak elő, de a mindennapjainkban is megtalálhatók.
A foglalkozások kedvesek, viccesek. Nem kell megfelelni, nincsenek a résztvevők felé elvárások. 
A Kobak Műhelyben a járványhelyzet elmúltával hirdetjük meg a foglalkozást családok számára (Egyboglya Alapítvány weboldalán lesz elérhető a jelentkezési felület).

Bábos foglalkozás

Foglalkozás családoknak, gyerekeknek. A foglalkozás keretében alkotunk is, játszunk is. 
A foglalkozások ideje: havonta 1 alkalommal, szombat délután 16.00-17.30
Foglalkozásvezető: Kutvölgyi Gabriella alkotó-fejlesztő mese foglalkozás vezető, pedagógus
Min. életkor: 5 év. 

A foglalkozás alkalmas arra, hogy a szülők, gyerekek egyénileg és a családjukkal együtt alkossanak, játszanak.
A foglalkozások kedvesek, viccesek. A bábok könnyen elkészíthető szülői segítséggel.
A Kobak Műhelyben a járványhelyzet elmúltával hirdetjük meg a foglalkozást családok számára (Egyboglya Alapítvány weboldalán lesz elérhető a jelentkezési felület).

x

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk Önnek. A cookie-adatok a böngészőben tárolódnak, és olyan funkciókat látnak el, amelyek segítenek nekünk annak megismerésében, hogy melyek a webhelyünk látogatóink számára leghasznosabb részei.

Elfogadom Elutasítom Adatvédelmi központ